Leeslamp online kopen

Houd je ervan om ’s avonds nog een stuk te lezen in een meeslepend boek of een ontspannend tijdschrift? Met een leeslamp zorg je voor de optimale verlichting om bij te lezen. Lezen met onvoldoende omgevingsverlichting is niet goed voor je ogen en kan voor klachten zorgen. Een leeslamp met klem is daarom een handige toevoeging aan je leesplekje, of je nou in de luie stoel in de woonkamer zit of in bed nog een stukje leest. Dankzij de verschillende functies van armaturen en de uiteenlopende designs maak je van jouw leeslamp een echte aanvulling op je interieur.

De handigheid van een goede leeslamp

Goed afgestemd licht kan het verschil maken tussen hoofdpijn en uitgeruste ogen. Als je in een te donkere omgeving probeert te lezen moeten je ogen zich erg inspannen. Dit kan leiden tot hoofdpijn, irritatie of concentratieverlies. Daarom is het belangrijk de juiste lamp voor jou uit zoeken. Om de lichtstraal perfect af te stellen kan je kiezen uit leeslampen met een flexibele arm of een vaste arm met scharnier. De leeslampen kunnen gemakkelijk bevestigd worden aan een nachtkastje of aan het bed of bureau door middel van een klem. Diezelfde klem zorgt er ook voor dat je de leeslamp snel en moeiteloos weer kunt demonteren om hem op een andere plek te gebruiken. Kies je voor een armatuur met een flexibele arm, dan kun je het lampje zeer eenvoudig een andere kant op richten. De arm is van een stevig buigzaam materiaal, dat je in een andere hoek kunt draaien zodat deze daarna vanzelf op deze manier blijft staan. Dat is handig wanneer je met je leeslamp op een plek zit waar je niet altijd in precies dezelfde houding zit. Zo kun je of je nu ligt of rechtop zit, altijd de lichtstraal goed op jouw boek richten.

Led of niet?

Bij het kiezen van een leeslamp heb je bij ons de mogelijkheid om de perfecte lamp voor jou uit te zoeken dankzij ons grote assortiment. Er zijn verschillen in de verlichtingsbronnen die in de leeslamp zitten. Zo heb je led, halogeen en gloeilampen. Het verschil in deze fittingen zit hem in het verbruik, lichtintensiteit, branduren en prijs. Een ledlamp is veel zuiniger in gebruik in vergelijking met een gloeilamp. Het peertje wordt niet warm en verliest daardoor ook geen hitte. Dat is niet alleen zuinig, maar ook prettiger en veiliger wanneer je er recht onder zit. Ook kan je langer genieten van een ledlamp omdat deze veel meer branduren heeft dan een gloeilamp. Voor een leeslamp is dit in totaal gemiddeld 10000 uur. Stel je leest elke avond nog twee uurtjes voor het slapen gaan, dan kun je met één leeslampje met ingebouwde ledverlichting dik 13 jaar vooruit. Daar staat tegenover dat ten eerste de aanschafprijs van een ledlamp veel hoger is dan die van een armatuur met een indraaibare gloeilamp. Ten tweede is het bij een leeslamp met een fitting mogelijk om zelf de kapotte lamp te vervangen. Heeft het armatuur een ingebouwde ledlamp, dan kan dit niet.

Lichtsterkte

Bij een klassieke gloeilamp is het licht feller naarmate het wattage van de lamp hoger is. Er zijn echter steeds meer lichtsoorten bij gekomen: spaarlampen, halogeenlampen en ledlampen. Met bijvoorbeeld de zuinige ledlamp is de lichtsterkte wat lastiger uit te drukken, omdat het wattage (verbruik) altijd vrij laag ligt. Daarom is de eenheid ‘lumen’ een standaard aan het worden. Dit is een maat voor de hoeveelheid zichtbaar licht. Door overal dezelfde eenheid te gebruiken, kunnen verschillende lichtbronnen makkelijker vergeleken worden wat betreft de lichtintensiteit. Twijfel je over wat voor hoeveelheid lumen je nodig hebt in je leeslamp? Lumen en het ouderwets wattage van gloeilampen kan ongeveer vergeleken worden. Vaak wordt bij de specificaties van ledverlichting ook vermeld met welk wattage dit vergelijkbaar is. Zo is een ouderwetse gloeilamp van 40 Watt vergelijkbaar met 400 tot 500 lumen. Een fellere lamp van 60 Watt is te vergelijken met 700 tot 800 lumen. Door goed te vergelijken kies jij de optimale hoeveelheid lichtsterkte voor jouw leeslamp met ingebouwde ledverlichting. Kies je voor een armatuur met fitting, dan kun je zeer eenvoudig een sterkere of een zwakkere lamp in je leeslamp draaien. Let hierbij ook op of je peertje helder of mat glas heeft!

Orion leeslampjes

Het merk Orion is ontstaan in 1948. Wat begon als een klein bedrijfje is uitgegroeid tot een internationaal gewaardeerde verlichtingsproducent. De missie van dit bedrijf is om met duurzame verlichting en innovatieve producten de wereldmarkt te veroveren. Met producten die in meer dan honderd landen verkocht worden, is Orion goed op weg. Meer dan vijftig jaar ervaring in verlichting voor de consument en voor grotere projecten verzekert jou van expertise en kwaliteit. In ons assortiment vind je leeslampen met verwisselbare gloeilampen en met ingebouwde leds. Met flexibele zwanenhals, of met enkel een zwenkbare kop. Doordat deze armaturen ook in verschillende kleuren te krijgen zijn, heb je ruime keuze tussen de Orion leeslampjes.

Een leeslamp online kopen

In ons uitgebreide assortiment vindt je altijd een leeslamp die bij jou past. Heb je vragen over een van onze lampen of wens je advies bij het kiezen voor de beste leeslamp voor jouw? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier .

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,3
Zeer goed "Zeer tevreden over de eerste klemspot die ik gekocht heb, ik heb er inmiddels nog twee bij besteld voor de kinderen " 9,0
Uitstekend "Ik ben zeer te spreken over de prijs/kwaliteit verhouding, anders had ik de gamma en de praxis 3 keer door moeten lopen. " 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links