Schilderijlampen online kopen

Een schilderijlamp kan dé uitkomst zijn om maximaal te genieten van het schilderij dat je hebt gekocht of van het borduurwerk dat in die donkere hoek in de kamer hangt. Naast het 'in the picture' stellen van het desbetreffende object, geeft een schilderijlamp ook een mooie sfeer in jouw kamer. Schilderijlampen zijn er in heel verschillende uitvoeringen, zodat je altijd wel een lamp kunt vinden wat perfect past bij jouw interieurstijl. Voor 22.00 uur besteld, morgen al je pronkstuk perfect uitgelicht.

Een schilderijlamp of een schilderijspot kiezen?

Met de juiste schilderijverlichting creëer je een plekje in je huiskamer dat opvalt en daarmee een echte blikvanger wordt. Hou je van groot en robuust? Van een klassieke uitstraling? Dan zou je kunnen kiezen voor grotere schilderijlampen in klassieke vormen. Daarmee wordt de lamp op zich ook al een eyecatcher. Hou je meer van modern? Dan is een lichtbak een leuk idee als schilderijlamp. Maar ook een schilderijspot kan prima werken in een modern interieur. Natuurlijk hangt de keuze niet alleen af van jouw smaak maar vooral ook van de grootte en sfeer van het schilderij of ander object aan de muur. Een groot doek met een klassiek tafereel erop is prima te combineren met een grote, gebogen lamp. Gaat het om een kleine uitgave van bijvoorbeeld een Karel Appel, dan zal een schilderijspot veel mooier zijn. Het grote voordeel van een schilderijspot is verder de onopvallendheid. Daardoor ligt de nadruk echt op het kunstwerk en wordt de aandacht niet opgeëist door de verlichting zelf. Je hebt ook nog de keus voor een schilderijlamp met klem. Onopvallend, klein en toch juist heel doeltreffend. Wil je iets kleins, maar wel met een doeltreffendheid qua lichtverspreiding? Kies dan een schilderij klemspot.

Schilderijlamp led

Nog niet zo lang geleden was ledverlichting per definitie koel licht, iets dat niet overal bij past. Dat is vergeleden tijd, gelukkig. Ledverlichting biedt immers veel voordelen. De levensduur van deze lamp is langer dan die van halogeenlampen. Doordat dit soort verlichting minder warm wordt, kan het dichter bij bijvoorbeeld de muur of het plafond geplaatst worden zonder dat er brandgevaar ontstaat. Wat vooral een groot voordeel is bij een schilderijlamp met ledverlichting is de veiligheid wat betreft jouw kunstobject. Doordat er geen UV straling vrijkomt is deze veiliger voor het kleurbehoud van jouw schilderij. Om deze reden worden in veel musea ook led lampen gebruikt. Daarnaast is ledverlichting kleiner, waardoor een lampje ook kleiner kan zijn. Ook een schilderijspot is te koop met ledverlichting. Een schilderijlamp met ledverlichting is dus breed inzetbaar en nog zuinig in gebruik ook. Ben je begaan met het milieu dan is een keus voor een ledlamp de juiste. Het is voor 75% recyclebaar én kan gewoon bij het huisafval.

Accenten of brede straling?

Heb je bedacht hoe groot jouw ideale schilderijlamp eruit ziet? Dat vraagstuk heeft enkele verschillende elementen. De vorm weet je misschien al. Maar sta ook even stil bij de hoeveelheid licht die het moet verspreiden. Is de lamp alleen bedoeld als een sfeermaker, dan is een kleine schilderijlamp al genoeg. In zo'n geval kan een schilderijspot dus de juiste oplossing zijn. Wil je juist alle aandacht op iets vestigen en het dus ook goed kunnen zien? Dan is een schilderijlamp die meer licht afgeeft natuurlijk beter. Ook grotere lampen kunnen dan mooi zijn. Maar het kan ook zijn dat je deze schilderijlamp niet alleen als objectverlichting wilt gebruiken, maar ook meteen als de gehele verlichting van een kleiner vertrek (een halletje, de wc). In dit geval moet je dan ook opletten dat het licht sterk genoeg is én niet alleen maar op een klein punt schijnt. Waarschijnlijk zal een schilderijspot dan niet echt voldoende zijn omdat deze echt op één punt schijnt. Een bredere lichtstraal kan dan meer licht verspreiden.

Waar let je op bij het ophangen van een schilderijlamp?

Meestal zit je niet te wachten op weer een snoer dwars door je kamer. Hoe ga je dat wegwerken? Geen nood: een schilderijlamp of schilderijspot kan ook werken op een batterij. Daardoor heb je de volledige vrijheid om de schilderijlamp zo op te hangen dat het licht goed valt. Ga je jouw schilderij ophangen? Let dan ook alvast op waar je de schilderijlamp wilt ophangen. Je hebt alles waarschijnlijk in je hoofd en het zou dus jammer zijn als er dan geen plek meer zou zijn om de schilderijlamp ook daadwerkelijk zo op te hangen. Let ook even op dat beide producten (kunstwerk en verlichting) evenwijdig hangen. Hangt jouw schilderijlamp net iets schever dan het schilderij, dan is dat echt iets om je op termijn aan te gaan irriteren. Beter even langer erover doen met ophangen en dat het ook meteen goed zit, dan dat je er jaren tegenaan moet zitten kijken.

Vragen en advies

Schilderijlampen zijn er in allerlei soorten en maten. Maar ook in verschillende prijsklassen. Natuurlijk zal een eenvoudige lamp, die niet op hoeft te vallen, al snel minder kosten dan verlichting die zelf al een kunstobject op zich is. Het hangt uiteraard helemaal van jouw woonwensen af, of je een schilderijspot of schilderijlamp kopen wil. Heb je vragen over een schilderijlamp of schilderijspot, heb je vragen over welke van onze sets te kiezen of wens je een meer technische vraag over een schilderijlamp te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,3
Zeer goed "Zeer tevreden over de eerste klemspot die ik gekocht heb, ik heb er inmiddels nog twee bij besteld voor de kinderen " 9,0
Uitstekend "Ik ben zeer te spreken over de prijs/kwaliteit verhouding, anders had ik de gamma en de praxis 3 keer door moeten lopen. " 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links