Spiegellampen

Een spiegellamp is een lamp die, zoals de naam al zegt, wordt gebruikt om boven een spiegel te hangen. Deze lampen zorgen ervoor dat je voldoende licht beschikbaar hebt als je in de badkamer bent om je te scheren of op te maken. Of wanneer je bij een spiegel in de hal staat om je haar te doen of je kleding te fatsoeneren. Natuurlijk vind je het belangrijk om er goed uit te zien en dan is het ook essentieel dat je goed licht hebt als je je verzorgt. Daar kan een spiegellamp prima bij helpen. Een spiegellamp beschikt over uitstekend licht waarbij je goed kunt zien wat je doet. Spiegelspots zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, bekijk snel ons complete assortiment.

Waarom kiezen voor een spiegellamp?

Steeds meer mensen vinden het belangrijk om de inrichting van hun huis serieus te nemen. Dit geldt dan niet alleen voor het belangrijkste vertrek, de woonkamer, maar ook voor andere vertrekken in de woning, zoals de hal of de badkamer waar een spiegel hangt. Sommige mensen vinden het niet zo prettig om naar zichzelf te kijken in de spiegel. Maar met goed licht van een handige spiegelspot zie je in ieder geval goed of je er goed uitziet. Ook kun je op deze manier goed details beoordelen van je outfit of van je make up. Niets is zo vervelend dan de deur uitgaan en er pas later achter komen dat er een vlek op je blouse zit of een ladder in je panty. Dan voel je je de hele avond opgelaten. Met een spiegelspot zal je dit niet snel overkomen. Een spiegellamp kopen is dan ook een prima investering waar je nog heel lang plezier van kunt beleven. In steeds meer woningen doet de spiegellamp dan ook zijn intrede.

Kies je voor LED of halogeen bij de koop van een spiegellamp?

Bij de aankoop van een badkamer spiegellamp of een spiegelspot voor boven de spiegel in de hal kun je kiezen uit ledverlichting of halogeen. Een halogeen lamp geeft veel licht, daarom wordt dit soort lampen vaak gebruikt voor inbouwspotjes. Het nadeel is dat er sprake is van een smalle, felle lichtbundel. Doordat de lamp warm wordt, gaat er ook nogal wat energie verloren bij het gebruik van halogeen. Maar als spiegellamp kan deze uiteraard prima dienst doen, want dan is een gerichte lichtbundel juist erg wenselijk. Een ledlamp heeft een aantal voordelen ten opzichte van halogeen. Ledlampen zijn zeer duurzaam, ze hebben gemiddeld zo’n 50.000 branduren. Dat betekent in geval van een spiegellamp, die normaal gesproken niet dag en nacht brandt, dat lederlichting een leven lang kan meegaan. Daarnaast is een ledlamp een stuk zuiniger, er is sprake van ongeveer 50% rendement en dat is ten opzichte van halogeen een stuk meer. Zijn er dan helemaal geen nadelen? Jawel, eentje misschien: Wil je een spiegelspot met ledverlichting dan ben je in aanschaf waarschijnlijk duurder uit. Maar dat is dan ook wel meteen het enige “nadeel”, en de investering verdien je gemakkelijk terug door de lange levensduur van de lamp.

Verschillende modellen spiegelspots

De spiegellamp is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Je kunt kiezen voor een bijna onopvallende spiegellamp of een mooi model dat juist wel opvalt. Dit hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur en de rest van het interieur. Als je veel ruimte hebt, bijvoorbeeld in een oud herenhuis met een brede gang waar een mooie grote spiegel hangt, dan kun je daar een wat grotere spiegellamp bij kiezen. Je kunt zo dus het formaat van de spiegellamp afstemmen op het formaat van de spiegel. Ook in de badkamer komt een spiegellamp prima van pas. Bij het extra licht van een spiegellamp kun je je beter opmaken of scheren. Als je voldoende licht hebt voorkomt dit dat je je snijdt bij het scheren. Ook het aanbrengen van make-up gaat natuurlijk een stuk gemakkelijker als je goed ziet wat je doet. Je bent sneller klaar en weet zeker dat je er goed verzorgd uitziet als je de deur uitgaat. Zeker als je een representatieve functie hebt waarbij je uiterlijk erg belangrijk is, kan een spiegelspot prima van pas komen. Je kunt bij het kopen van een spiegelspot kiezen uit verschillende lichtbronnen, waaronder led- of halogeenverlichting.

De spiegelspot in de paskamer

Een spiegelspot kan ook prima dienst doen in de paskamer van een winkel. Een spiegelklemspot kan in een paskamer eenvoudig worden gemonteerd. De klant die een kledingstuk wil passen kan dit dankzij een handige spiegelklemspot goed beoordelen en zien of het hem of haar wel of niet goed staat. Daarom bevinden zich in bijna alle paskamers in kledingwinkels heldere spiegellampen. Veel klanten stellen dit zeer op prijs. Zo hoeven zij de paskamer niet te verlaten om te zien of het door hen gepaste kledingstuk wel of niet goed staat. Dit kan dan in de paskamer beoordeeld worden. Als je kiest voor een spiegellamp met schakelaar kan deze desgewenst ook worden uitgeschakeld als extra verlichting niet nodig is. Dit is bij voorbeeld handig in een paskamer die niet veel gebruikt wordt, zoals in een winkel waar haute couture verkocht wordt en er dus niet voortdurend klanten in de paskamer zijn. Je schakelt de lamp dan eenvoudig in op het moment dat de pasruimte gebruikt wordt om een kledingstuk te passen.

Vragen en advies

Kies de spiegellamp die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een spiegelspot? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,3
Zeer goed "Zeer tevreden over de eerste klemspot die ik gekocht heb, ik heb er inmiddels nog twee bij besteld voor de kinderen " 9,0
Uitstekend "Ik ben zeer te spreken over de prijs/kwaliteit verhouding, anders had ik de gamma en de praxis 3 keer door moeten lopen. " 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links